לוקחים את הסוכרת שלך באופן אישי

  הרצל רוזנבלום 6, מתחם סי אנד סאן, ת"א

לביבות גבינה ותרד של גולדי

הן טעימות, פריכות ודי עושות לנו את החג, אבל הן גם משמינות בטירוף. אז למה אנחנו נוהגים לאכול לביבות בחנוכה?

אם שאלתם את עצמכם מדוע בעצם אוכלים לביבות בחנוכה (מלבד העובדה המצערת שזה, ובכן, די טעים), תתפלאו לגלות שהפעם אין תשובות משכנעות במיוחד. לא בטוח שלפני 100 שנה אבותינו אכלו לביבות ומה שבטוח, זו לא מצווה גדולה. הסיבה למעשה היא סמלית בלבד – הלביבה ספוגה בהמון שמן וזה מסמל את השמן שבו הדליקו את החנוכייה, וכן את נס פך השמן.

אבל אם כבר לא חסכנו בשמן, לא ננסה לפחות להוריד מהפחמימות ולהתחשב בערכי הסוכר שלנו? קבלו מתכון ללביבות גבינה ותרד דלות פחמימה אבל סופר טעימות באדיבות גולדי אלישר מ"הכל זהב" – מתכונים של גולדי לסוכרתיים.

המצרכים:

  • 100 גרם מוצרלה/פרמזן מגורדת
  • 100 גרם פטה עיזים מגורדת
  • 2 ביצים
  • תבלינים – פלפל, מלח
  • 2 כפות קמח שקדים
  • 100 גרם תרד

 

אופן ההכנה:

  • מאדים במחבת טפלון את התרד תוך כדי ערבוב כ-7 דקות ומוסיפים לעיסת הגבינות.
  • מערבבים הכל בקערה ומטגנים בשמן זית.

 

בתיאבון!

 

ערכים תזונתיים לכל המתכון:

אנרגיה – 864 קק"ל

חלבון – 47 גרם

שומן – 65 גרם

פחמימות – 24 גרם