לוקחים את הסוכרת שלך באופן אישי

  הרצל רוזנבלום 6, מתחם סי אנד סאן, ת"א

מאפינס קמח שקדים

טעמו של קמח השקדים הינו מתקתק באופן טבעי והמאפים שמכילים אותו יוצאים לחים וטעימים. השקד דל בפחמימות באופן טבעי ועשיר במינרלים כמו אשלגן ומגנזיום ובשומנים בריאים. כדאי לאחסנו במקרר.

שימו לב: קמח שקדים ושקדים טחונים אינם אותו מוצר גם אם לעיתים הם נמכרים כך. את קמח השקדים טוחנים משקדים קלופים (המכונים גם מולבנים), בעוד השקדים הטחונים נטחנו עם קליפתם (הקליפה הפנימית בלבד כמובן). לכן קמח השקדים בהיר, דק ועדין יותר מהשקדים הטחונים.

המאפינס הינם קלים מאוד להכנה ומצוינים כתחליף למאפה אחר בעל ערך פחמימתי גבוה.

חומרים ל-3 מאפינס:
2 כפות קמח שקדים (כ-20 גרם)
1 ביצה
כף שמן זית
מעט מלח (לפי הטעם)
כ-20 גרם גבינה צהובה מגורדת
מעט שומשום
חצי כפית סודה לשתייה/אבקת אפייה

הוראות הכנה:

  1. לערבב את כל החומרים.
  2. לשפוך ל-3 שקעים של תבנית מאפינס.
  3. לפזר מעט שומשום מעל כל שקע.
  4. לאפות בתנור בחום של 220 מעלות למשך 15-20 דקות.

טבלת ערכים תזונתיים למאפינס אחד:

קלוריות פחמימות (גרם) חלבונים (גרם) שומנים (גרם)
138 1.3 6 12

המתכון באדיבות קבוצת הפייסבוק "הכל זהב"- מתכונים של גולדי לסוכרתיים.