לוקחים את הסוכרת שלך באופן אישי

  הרצל רוזנבלום 6, מתחם סי אנד סאן, ת"א

עולם הסוכרת

סלט ארטישוק אביבי

הסלט המוצע עשיר בוויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון ויכול אף להוות ארוחה מלאה כיוון שמכיל את כל אבות המזון. שומן בריא ובלתי רווי מגיע מהשמן זית, מהזיתים ומהשקדים, החלבון מקורו מגרגרי החומוס והפחמימות מקורן גם מהחומוס ובכמות קטנה יותר מהארטישוק ומהשעועית. הסלט צבעוני ומושך אך חשוב לקחת אותו בחשבון בהקשר של ספירת הפחמימות. הפחמימות בסלט זה הן בעלות אינדקס גליקמי נמוך ולכן ישפיעו באופן מתון על רמת הסוכר.

להמשך קריאה

איך יודעים שבא אביב? לפי בדיקת ה-A1c על דפוס שינויים עונתי ברמות ההמוגלובין המסוכרר (HbA1c)

החורף מפנה מקום לעונת האביב, ועם שינוי העונות אנו צפויים לראות גם שינויים ברמת ה-HbA1c. חוקרים מבית החולים ג'ונס הופקינס וביה"ס בלומברג לבריאות הציבור, ערכו מחקר מקיף על תופעה זו. תוצאות המחקר התפרסמו בעיתון המדעי American Journal of Epidemiology

להמשך קריאה

אם אין לחם – על תחליפי קמח לסוכרתיים, לא רק בפסח!

פסח בפתח וכבכל שנה עולות השאלות – האם פריכיות אורז טובות לי? איזו מצה מתאימה לי לאכול? ומה עם הקניידלך?? חלק גדול מהסוכרתיים חש כי בתקופת הפסח קשה יותר לשמור על רמת סוכר יציבה בעקבות האכילה, הכמעט בלתי נמנעת, של מצות, מאכלים עם קמח מצות, תפ"א ומאכלים עם קמח תפ"א. ממש "חגיגה" של פחמימות בעלות אינדקס גליקמי גבוה.

להמשך קריאה

מתכון לאוזני המן עם שוקולד מריר איכותי

כל מאכל ניתן לשפר תזונתית על מנת להשיג מזון משופר ובריא יותר אשר לא יכיל מרכיבים הפוגעים בבריאותנו. במתכון הנוכחי, הקמח הלבן הוחלף בקמח מלא אשר מכיל יותר סיבים תזונתיים והוא עשיר יותר בוויטמינים, הסוכר הוחלף בתחליף סוכר טבעי – הסטיביה, והמילוי הוא הבריאותי ביותר הקיים – שוקולד מריר המכיל אחוז גבוה של מוצקי קקאו ולכן מכיל אחוז גבוה של נוגדי חמצון המסייעים במניעת מחלות רבות. אוזני ההמן במתכון זה מכילים כ-50% פחות מכמות הפחמימות בהשוואה לאוזני ההמן הסטנדרטיים ולכן סביר להניח כי יגרמו לעלייה מתונה יותר ברמת הסוכר בדם.

להמשך קריאה

פרג – לא רק בפורים. על כל התועלות הבריאותיות של ה'בפנוכו' של האוזן

חג פורים אף פעם לא מושלם בלי אוזני המן, ואוזני המן אף פעם לא מושלמות בלי מילוי פרג. פרג הוא אומנם טעם נרכש, ויש לא מעט אנשים שמעדיפים שוקולד באוזני ההמן שלהם, אבל אם תדעו כמה הזרעים השחורים האלה בריאים לכם, כנראה שלא תרצו לוותר עליהם. קבלו כמה סיבות בריאות לאכול פרג:

להמשך קריאה

סוכרת – לא עניין של גורל

חג פורים, כשמו כן הוא, חג הפור, המזל והגורל. המן שהטיל את הפור ובחר בחודש אדר כחודש בו יפגעו ביהודים, אסתר שנבחרה כאילו במקרה להיות באותו זמן המלכה ולהציל את בני עמה, ומרדכי ששמע במקרה על הכוונה להתנקש בחיי המלך, כל אלה נראים כאירועים תלויי מזל וגורל שהובילו בסופו של יום להצלתם של בני העם היהודי מיד שונאיהם ולסוף הטוב של המגילה. בהתאם לכך, משקף השם "פורים" את רוחו של סיפור החג ואת תפיסתו כחג של מזל ותעתועי גורל.

להמשך קריאה

עוגיות שבבי שקדים

שקדים הם למעשה הזרעים של עץ השקד ונחשבים למזינים ביותר. הם עשירים בחלבון, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. בנוסף לערכים התזונתיים, לשקדים יתרונות בריאותיים מגוונים ביותר. השקד נחשב למזון בעל מדד גליקמי נמוך, הוא משחרר את האנרגיה לגוף באופן איטי וקבוע ומומלץ לחולי סוכרת.

להמשך קריאה

מתנות מהטבע מיוחד לט"ו בשבט: על תרומתם של צמחי המרפא לטיפול בסוכרת

נדב סגמן, מומחה בטיפול רפואה סינית, מרכז DMC

חג הט"ו בשבט מתאפיין בתפאורה של פריחה ובמתיקות של מגוון פירות שלאו דווקא מתאימים לסוכרתיים. בצמחי המרפא הסינים ישנם מספר פירות וצמחים המתאימים לסוכרתיים ואף יכולים להוריד את רמות הסוכר בדם.

להמשך קריאה

בארץ אהבתי השקד פורח, ומה זה עושה לסוכרתיים

מנה קטנה של שקדים היא מטען גדול של בריאות. שקדים הם מקור מצוין למספר ויטמינים ומינרלים, כולל ויטמין E ומגנזיום. הם מהווים גם מקור טוב לחלבונים, סיבים, נחושת, ריבופלאבין, ואפילו סידן. למעשה, בשקדים יש תכולת חלבונים הגבוהה ביותר מבין כל סוגי הפיצוחים.

להמשך קריאה