לוקחים את הסוכרת שלך באופן אישי

  הרצל רוזנבלום 6, מתחם סי אנד סאן, ת"א

צלי בקר ברוטב יין אדום

מחפשים מנה עיקרית מרשימה על שולחן החג? כזה שאי אפשר לפספס איתו?
קבלו מתכון חגיגי ומנצח לצלי בקר עסיסי ביין, המתאים ל-6 סועדים ומכיל רק 26 גרם פחמימה למנה. המחמאות מובטחות!

 

כמות ל-6 סועדים.

רכיבים

1 ק"ג בשר בקר כתף (דל שומן) ללא עצמות
¼ כוס קמח
2 כפיות תערובת תבלין לתיבול בקר, או לפי הטעם
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית
2 בצלים גדולים קצוצים
200 גרם גזר לבן חתוכים לאורך לארבעה ואז את הרצועות חותכים לשניים או קולורבי חתוך לרצועות
200 גרם גזר כתום חתוכים באותה צורה
200 גרם ארטישוק ירושלמי קלופים ומגורדים על מגרדת גסה
½ כוס ציר בקר
¼ כוס רסק עגבניות
עגבניות שרי קצוצות, חופן צימוקים בהירים, וחומץ יין לבן או אדום

אופן ההכנה

  1. יש לחתוך את הבשר לקוביות בגודל 2.5 ס"מ. בשקית פלסטיק אטומה אחדו קמח, תערובת תבלינים, מלח ופלפל. הוסיפו את קוביות הבשר לשקית. סגרו את השקית ונערו עד שכל קוביות הבשר מכוסות בתערובת. השחימו את הבשר במחבת עם מחצית כמות שמן הזית (הוסיפו שמן במידת הצורך).
  2. בינתיים הניחו את הבצל בסיר בישול איטי, את הגזר הלבן או הקולורבי, הגזר הכתום ואת הארטישוק הירושלמי. עליהם הניחו את קוביות הבשר המושחמות. ערבבו יין אדום וציר בקר ומזגו מעל לבשר.
  3. כסו ובשלו על אש נמוכה 12-14 שעות (כמו חמין), או על אש גבוהה 6-7 שעות. הכניסו לתבשיל את רסק העגבניות. הכינו עגבניות שרי קצוצות, צימוקים וחומץ כדי לבזוק על כל מנה.

 

ערכים תזונתיים למנה:

קלוריות 356 קק”ל
פחמימות 26 גרם
סוכר 9 גרם
שומן 9 גרם
מתוכם שומן רווי 2 גרם
כולסטרול 90 מ”ג
סיבים תזונתיים 4 גרם
נתרן 601 מ”ג

בתאבון!

 

באדיבות האתר: www.eatingwell.com