לפניכם מתכון קטוגני משולם ודל פחמימה, וכמובן- קל מאוד להכנה:
מתכון ל- 20 יחידות:
חומרים לבצק:
• 2 כוסות קמח שקדים
• 1/4 כוס ממתיק (סטיביה או אריתריתול)
• 1/4 כפית מלח
• כפית גרידת לימון
• 1 ביצה גדולה
• 21/2 כפות חמאה מומסת
• 1/2 כפית תמצית וניל
לערבב את החומרים היבשים, להוסיף את הרטובים. ללוש לבצק אחיד. לרדד בין שני ניירות אפייה. ליצור עיגולים (עם טבעת או עם כוס אספרסו).
למילוי:
• 6 כפות פרג
• 2 כפות צ׳יה
• 3 כפות ממתיק
• 1/2 כוס שמנת להקצפה
• כפית גרידת תפוז
• להכניס את הצ׳יה והפרג למעבד מזון
• לחמם את השמנת עם הפרג הציה ויתר החומרים עד שכל הנוזלים נספגים.
• למלא כל עיגול במילוי, לקפל את הקצוות ליצירת משולש להדק את השוליים ולאפות ב-180 מעלות 15 דקות בתנור שחומם מראש.
הצעה נוספת למילוי:
שוקולד מריר מומס בשמנת בתוספת שברי אגוזים.
ריבת פטל/ תותים (300 גרם פרי קפוא, חצי כוס מים, 3 כפות ממתיק, כפית מיץ לימון וכפית פסיליום- לבשל על אש קטנה עד לריכוך, למעוך בעזרת מזלג).
ערכים תזונתיים למנה:
קלוריות | פחמימות (גרם) | סיבים (גרם) | שומן (גרם) | חלבון (גרם) |
110 | 1 | 2 | 10 | 3 |
באדיבות עדינה בכר, דיאטנית קלינית במרכז DMC