לוקחים את הסוכרת שלך באופן אישי

  הרצל רוזנבלום 6, מתחם סי אנד סאן, ת"א

לביבות קישואים

חג החנוכה אינו מושלם בלי לביבות על השולחן. ניתן להכינם בשלל צבעים וטעמים, באותה צורת הכנה. את תפוחי האדמה החלפנו לקישואים ובשילוב עם הבצל מתקבלות לביבות טעימות במיוחד וגם מופחתות פחמימות. הרוטב המומלץ יהיה שמנת חמוצה שמוסיפה טעם וקלילות.

מוצרים ל-8 מנות (גודל המנה: 2 לביבות וכף וחצי שמנת חמוצה דלת שומן)

5 כוסות קישואים מגורדים וסחוטים מנוזליהם

1 כוס בצל לבן קצוץ (כבצל אחד גדול)

6 כפות קמח מלא / כוסמין מלא

1 כפית מלח

½ כפית פלפל שחור גרוס

1 ביצה גדולה + חלבון 1 מביצה גדולה

5 כפות שמן קנולה, מחולקות

¾ כוס שמנת חמוצה דלת שומן

 

ההכנה:

  1. חממו מראש את התנור לחום של  140 מעלות
  2. אחדו את הקישואים המגוררים והבצל והניחו במסננת ל-15 דקות, דחסו את התערובת מדי פעם להוצאת כל הנוזלים. הניחו את התערובת על מגבת מטבח נקייה, וסחטו שוב. הניחו את התערובת ללא הנוזל בקערה
  3. הוסיפו את הקמח, מלח ופלפל לתערובת, הוסיפו את הביצה ואת חלבון הביצה ואחדו לתערובת אחידה
  4. חממו את תבנית האפייה, צקו עליה 5 כפות שמן ופזרו אותו בצורה אחידה על התבנית. צרו לביבות והניחו על התבנית. אפו 3-4 דקות, הפכו את הלביבות ואפו ל-3-4 דקות נוספות. הגישו את הלביבות חמות עם שמנת חמוצה בצד.

 

ערכים תזונתיים למנה:

110 קלוריות

7 גרם שומן

3 גרם חלבון

12 גרם פחמימות

 

למתכון המקורי באנגלית

Call us!