חובבי טחינה?
נסו את המתכון הבא: מאפינס שדורשים מעט מאוד עבודה, רכים ועשירים בטעם.
המאפינס הללו משודרגים עם פירות יער קפואים, ומתאימים לאירוח, ליד הקפה ואפילו למשלוח מנות חגיגי.
חומרים ל- 8-10 מאפינס או תבנית אינגליש קייק אחת :
- 6 כפות טחינה גולמית (עדיף לא משומשום מלא)
- 3 ביצים גדולות
- כפית אבקת אפיה
- קורט מלח
- 1-2 שקיות אחת של ממתיק מסוג סוכרלוז / 1-2 כפיות אחת של ממתיק סוויטאנגו / 1/2-1 שקיות סטיביה.
(לפי מידת המתיקות הרצויה. שימו לב כי כל ממתיק תורם מידה שונה של מתיקות) - 150 גרם אגוזי מלך או פקאן שבורים
- 1 כוס פירות יער קפואים מכל סוג (כ-125 גרם)
הוראות הכנה:
- חממו את התנור ל -180 מעלות.
- מזגו את הטחינה הגולמית לתוך קערה גדולה.
- הוסיפו כפית גדושה של אבקת אפייה, קורט מלח וממתיק.
- הוסיפו את הביצים.
- ערבבו בקערה את כל החומרים עד לקבלת תערובת חלקה ומעט בהירה, אין לחשוש מכך שהתערובת נראית קצת דחוסה. לאחר מכן הוסיפו את האגוזים הקצוצים ופירות היער.
- שמנו את תבנית השקעים או האינגליש קייק ושפכו לתוכה את התערובת שהכנתם.
- הכניסו את התבנית לתנור למשך 20-25 דקות.
(המאפים האישיים לרוב יהיו מוכנים מהר יותר), עד לקבלת צבע זהוב. - בדקו בעזרת קיסם שהתוכן יבש, אם הוא עוד לא מוכן, המשיכו לאפות אותו מספר דקות נוספות.
- הוציאו את התבנית מהתנור והניחו למאפינס / עוגה להצטנן מעט.
ערכים תזונתיים למאפינס אחד (לפי 10 מאפינס):
קלוריות | פחמימות נטו (ללא סיבים) | חלבונים | שומנים |
179 | 3 גרם | 6 גרם | 16 גרם |
באדיבות: עינת מזור-בקר, דיאטנית קלינית במרכז DMC