במקום דג הקרפיון המסורתי שאינו אהוב על הצעירים, אנו מציעים לכם מתכון של דג סלמון.
נתחי סלמון צלויים, עם סלסת נקטרינות וצ'ילי
המרכיבים (12 מנות):
לסלסה:
2 נקטרינות בשלות חתוכות לקוביות בנות חצי סנטימטר (ניתן להחליף את הנקטרינות בפרי עסיסי חמצמץ אחר)
1 כף פלפל חריף אדום נקי מגרעינים, קצוץ דק
1 כף כוסברה קצוצה
1 שן שום כתושה
1 כפית מירין
קורט מלח-ים אטלנטי
קורט פלפל שחור גרוס
לסלמון:
1 ו-1/2 ק"ג פילה סלמון טרי ללא העור, חתוך ל-12 נתחים
1/2 כפית מלח-ים אטלנטי
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן אגוזים לא מזוכך
אופן ההכנה:
- ערבבו בקערה בינונית את הנקטרינות, השום, הכוסברה, הפלפל החריף, המירין.
- תקנו תיבול בעזרת מלח ופלפל.
- חממו את התנור ל-180 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפיה.
- תבלו את נתחי הדג במעט מלח ופלפל.
- מרחו את נתחי הדג בשמן האגוזים בעזרת מברשת.
- אפו כ-8 דקות או עד שהסלמון מבושל כולו. היזהרו לא לבשל ביתר
- הוציאו מהתנור והגישו עם רוטב הסלסה.
פירוט תזונתי למנה (1 מנה = 1 נתח סלמון + 2 כפות סלסה): 205 קק"ל, 2 גרם פחמימות, 28 גרם חלבון, 9 גרם שומן, 1 גרם שומן רווי, 56 מ"ג כולסטרול, 164 מ"ג נתרן.
תחליפים: 4 מנות חלבון, 2 מנות שומן.
מתוך הספר "ליהנות מאוכל בריא" מאת ד"ר רני פולק, רופא ושף בוגר Le Cordon Blue
בהוצאת פן וידיעות ספרים