לוקחים את הסוכרת שלך באופן אישי

  הרצל רוזנבלום 6, מתחם סי אנד סאן, ת"א

שנהיה לראש ולא לזנב

במקום דג הקרפיון המסורתי שאינו אהוב על הצעירים, אנו מציעים לכם מתכון של דג סלמון.

 

נתחי סלמון צלויים, עם סלסת נקטרינות וצ'ילי

 

המרכיבים (12 מנות):

לסלסה:

2 נקטרינות בשלות חתוכות לקוביות בנות חצי סנטימטר (ניתן להחליף את הנקטרינות בפרי עסיסי חמצמץ אחר)

1 כף פלפל חריף אדום נקי מגרעינים, קצוץ דק

1 כף כוסברה קצוצה

1 שן שום כתושה

1 כפית מירין

קורט מלח-ים אטלנטי

קורט פלפל שחור גרוס

 

לסלמון:

1 ו-1/2 ק"ג פילה סלמון טרי ללא העור, חתוך ל-12 נתחים

1/2 כפית מלח-ים אטלנטי

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

2 כפות שמן אגוזים לא מזוכך

 

אופן ההכנה:

  1. ערבבו בקערה בינונית את הנקטרינות, השום, הכוסברה, הפלפל החריף, המירין.
  2. תקנו תיבול בעזרת מלח ופלפל.
  3. חממו את התנור ל-180 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפיה.
  4. תבלו את נתחי הדג במעט מלח ופלפל.
  5. מרחו את נתחי הדג בשמן האגוזים בעזרת מברשת.
  6. אפו כ-8 דקות או עד שהסלמון מבושל כולו. היזהרו לא לבשל ביתר
  7. הוציאו מהתנור והגישו עם רוטב הסלסה.

 

פירוט תזונתי למנה (1 מנה = 1 נתח סלמון + 2 כפות סלסה): 205 קק"ל, 2 גרם פחמימות, 28 גרם חלבון, 9 גרם שומן, 1 גרם שומן רווי, 56 מ"ג כולסטרול, 164 מ"ג נתרן.

תחליפים: 4 מנות חלבון, 2 מנות שומן.

 

מתוך הספר "ליהנות מאוכל בריא" מאת ד"ר רני פולק, רופא ושף בוגר Le Cordon Blue

בהוצאת פן וידיעות ספרים

 

Call us!