molecules molecules

לביבות ירק

מתכון טעים וקל להכנת לביבות ירק מזינות ודלות פחמימות! ניתן להמיר את התרד גם בכרובית, ברוקולי או קישואים לפי העדפותיכם. שיהיה לבריאות!

restaurant מתכון לכ- 20 לביבות

clock כ- 40 דקות הכנה

ערכים תזונתיים למנה:

  • סיבים 1 גרם
  • שומנים 7 גרם
  • חלבונים 10 גרם
  • פחמימות 2 גרם
  • קלוריות 125

אופן הכנה

  • 1. טגנו את התרד עד שמתרכך. הוסיפו גם את הבצל הירוק, והמתינו עד שהתערובת נהיית רכה.
    2. הכניסו את התרד והבצל הירוק לקערה, והוסיפו אליה את יתר המרכיבים לפי סדר הופעתם ברשימת המצרכים.
    3. צרו 20 לביבות והניחו אותן על תבנית אפייה או בתוך תבניות קאפ קייקס (אפשר להכין בתבנית גדולה ובגמר האפייה לחתוך לריבועים).
    4. אפו בטמפרטורה של 190 מעלות, עד שהלביבות מזהיבות היטב.

  • באדיבות עדינה בכר, דיאטנית סוכרת ותזונה קטוגנית במרכז DMC, ומחברת הספר "הדיאטה הקטוגנית".

שמור מתכון

מצרכים

  • 3 כוסות תרד טרי/ 2 חבילות מנגולד קצוץ
  • 5 בצלים ירוקים קצוצים דק
  • מיכל גבינת שמנת
  • 4 כפות שקדים טחונים
  • 2 כפות שטוחות פשתן טחון (או יותר שקדים)
  • כף שטוחה של אבקת אפייה
  • 200 גר' גבינה בולגרית 16% מפוררת
  • 130 גר' פרמז'ן או מוצרלה מגוררת
  • 250 גר' שמנת חמוצה (או להקצפה או יוגורט)
  • 5 ביצים גדולות
  • מעט מלח, פלפל שחור