molecules molecules

שייקים ירוקים מופחתי פחמימות

לעתים קרובות, שייקים ירוקים מכילים כמות סוכר רבה שמשתווה לעיתים לכוס קולה ממותקת! במאמר הבא, תגלו מספר אפשרויות להכנת שייק ירוק מזין, בריא :

restaurant מתכון ל-3 כוסות

clock כ- 5 דקות הכנה

רכיבים תזונתיים במנה:

  • סיבים 4 גרם
  • שומנים 1.5 גרם
  • חלבונים 3 גרם
  • פחמימות 6.5 גרם
  • קלוריות 61

אופן הכנה

  • 1. לא מומלץ להשתמש במיץ פירות- גם אם הוא טבעי. הוא ככל הנראה מכיל כמות גדולה של סוכר ודל בסיבים תזונתיים. מומלץ להשתמש אך ורק בפירות עצמם.

    2. אל תקנו שייקים ירוקים מוקפאים או מוכנים מראש והקפידו לשתות את השייק מיד לאחר הכנתו- חומרים מזינים בפירות ובירקות כמו ויטמינים שונים, מתחמצנים במהירות לאחר עיבודם וכמות הוויטמינים יורדת משמעותית. מאותה סיבה רצוי שלא לשמור שאריות במקרר.

    3. בדקו את השפעת השייק על רמות הסוכר שלכם- מומלץ לוודא עם מד סוכר את השפעת השייק על רמת הסוכר שלכם, באמצעות מדידת סוכר לפני שתייתו ועד כשעה לאחריו.

  • 1. ירקות:
    הירקות הטובים ביותר לשימוש (בנפרד או ביחד) הם:
    • כרוב עלים טרי או קייל. השתמשו בעלים בלבד.
    • תרד טרי. ניתן גם לקנות תרד שטוף מראש בשקית.
    • פטרוזיליה. היא אפשרות טובה במיוחד כיוון שהיא מכילה חומר מזין מיוחד הנקרא Myricetin, סוג של נוגד חמצון (פלבנואיד) שידוע כמסייע בהורדת רמות הסוכר בדם ובשיפור בעמידות לאינסולין.
    • הערה: עבור אנשים הנוטלים קומדין ואנשים עם מחלת כליות הדורשת הגבלת אשלגן- יש להיוועץ עם דיאטנית לגבי שימוש בעלים ירוקים.

    2. פירות:
    מטרת הפירות היא להפוך את השייק הירוק לטעים יותר, אבל כמובן שכדאי להוסיף אותן במתינות כדי לשמור על רמת הסוכר מאוזנת- לכן מומלץ להוסיף לשייק מנת פרי אחת או שתיים בלבד. דוגמאות למנת פרי: תפוח או אגס קטנים במשקל 100 גרם, בננה קטנה במשקל 70 גרם, כוס תותים גדולה במשקל 200 גרם. הפירות המומלצים ביותר לשימוש במנת שייק אחת, הם:
    • תפוחים– ניתן להוסיף כל סוג של תפוח. 1/3 תפוח יספק את המתיקות הנדרשת בנוסף לפרי נוסף.
    • אגסים – ניתן להשתמש ב-1/2 אגס בשל כדי ליהנות מטעמו המתוק.
    • בננה – ¼-1/2 בננה קפואה או טרייה תספיק לבדה למנת כוס שייק או בצירוף לפרי נוסף.
    • פירות יער או תותי שדה- השתמשו ב3-4 כפות עבור תותים, פטל, אוכמניות או פטל שחור קפואים או טריים. הם דלים מאוד בפחמימה ונחשבים כ"ה—פרי" המומלץ לסוכרתיים.
    • מנגו – ניתן להשתמש ב -1/4 מנגו טרי או קפוא.

    3. מים או יוגורט כבסיס:
    כדאי להשתמש במים קרים. אם אתם אוהבים את השייקים דלילים ומימיים, הוסיפו יותר מים לפי העדפתכם. במידה וחשקה נפשכם בשייק סמיך יותר, מומלץ לשלב יוגורט טבעי במקום המים.

    4. זרעי צ'יה או פשתן טחון:
    תוספת נהדרת ובריאה. הם עשירים בסיבים תזונתיים ובאומגה 3 מן הצומח. אפשר לשלב אותם בתוך יוגורט או במאפים, ומומלץ לשלב אותם גם בשייק הירוק. כדאי להוסיף לכל כוס שייק כ-1-2 כפיות של אחד מהם או של שניהם יחד.

    5. תוספת של שומן בריא לצורך האטה בספיגת הסוכר:
    במקום הצ'יה או הפשתן ניתן להוסיף לשייק חופן אגוזים מסוגים שונים או כף של ממרח אגוזים כמו שקדיה, טחינה גולמית, ממרח אגוזי לוז וכדומה. תוספת שומן זו תאט את ספיגת השייק ותסייע באיזון רמות הסוכר לאחר שתייתו.

  • מצרכים:
    • 4 כוסות פטרוזיליה, עלים שטוחים (1.5- 2 חבילות גדולות).
    • חצי בננה קפואה.
    • 6-8 תותים קפואים.
    • 3 כוסות מים.

    אופן הכנה:
    1. ערבלו את כלל המרכיבים בבלנדר ולאחר שהמשקה מוכן שפכו אותו לכוס, והוסיפו 2 כפיות זרעי צ'יה לכל כוס.
    2. המתינו 5 דקות, ושיהיה לבריאות!

    ניתן להכין גרסאות שונות לשייק המושלם עבורכם מהרכבים שונים של ירקות ופירות כפי שצוינו מעלה.

  • באדיבות עינת מזור-בקר, דיאטנית קלינית במרכז DMC.

שמור מתכון

מצרכים

  • 4 כוסות פטרוזיליה, עלים שטוחים (1.5- 2 חבילות גדולות).
  • חצי בננה קפואה.
  • 6-8 תותים קפואים.
  • 3 כוסות מים.