רכיבים תזונתיים במנה:
- סיבים 1 גרם
- שומנים 6 גרם
- חלבונים 24 גרם
- פחמימות 3 גרם
- קלוריות 180
אופן הכנה
-
1. אם רוצים, ניתן להניח כל חצי חזה עוף בין שתי יריעות פלסטיק ולשטח עד לעובי של 1.5-2 ס"מ.
2. הכניסו לקערה קטנה פפריקה, שמן, רוזמרין ושום כתוש. ערבבו היטב עד לקבלת ממרח אחיד. מרחו את הממרח על שני צידי העוף.
3. התיזו על תבנית אפיה (30 X 40 ס"מ) מעט שמן מתרסיס, והניחו את העוף בתבנית. כסו את התבנית והשאירו במקרר למשך 2-6 שעות.
4. חממו מראש את התנור לחום של 200-220 מעלות.
5. הרטיבו את העוף ביין, אפו אותו במשך 10-12 דקות. כדאי להפוך את העוף לאחר חמש דקות כדי לוודא הזהבה בשני צדדיו.
6. הוציאו את התבנית מהתנור, והזליפו את החומץ על העוף שבתבנית האפייה.
7. העבירו את העוף לצלחות הגשה. ערבבו את הנוזלים שבתבנית האפייה והזליפו על העוף. ניתן לקשט בעלי רוזמרין.
-
באדיבות עינת מזור-בקר, דיאטנית קלינית במרכז DMC
מצרכים
- 2 חתיכות חזה עוף ללא עצם וללא עור, חצויות ל-2 (כ-400 גרם).
- כף פפריקה.
- כף שמן זית.
- ½ כף רוזמרין טרי.
- 2 שיני שום כתוש.
- מעט שמן ממכל שמן בהתזה.
- ¼ כוס יין אדום או מים.
- 3 כפות חומץ בלסמי.
- עלי רוזמרין לקישוט.