molecules molecules

לביבות תרד וגבינה אפויות

לביבות ידועות כמאכל עתיר קלוריות, בעיקר בזכות העובדה שרוב האנשים בוחרים לטגן אותן. הלביבות המסורתיות, מבוססות על תפו”א - ירק אשר משפיע באופן מהיר על רמות הסוכר בדם ומכיל כמות לא מבוטלת של פחמימות. לפניכם אפשרות בריאה יותר, בגרסה אפויה:

restaurant מתכון ל-12 לביבות, תלוי בגודל

clock כ-45 דקות הכנה

ערכים תזונתיים עבור לביבה אחת (מקמח חומוס):

  • שומנים 4.2 גרם
  • חלבונים 5 גרם
  • פחמימות 3 גרם
  • קלוריות 74

אופן הכנה

  • 1. טגנו במחבת את השמן עם הבצל והשום, ולאחר מכן הוסיפו את עלי התרד. ערבבו במשך 2-3 דקות וסגרו את האש.
    2. בקערה נפרדת הוסיפו את הביצים, הקמח, הגבינות והתבלינים, וערבבו היטב.
    3. הוסיפו את הירקות שטוגנו לקערת החומרים וערבבו היטב.
    4. חממו תנור ל 180 מעלות. סדרו נייר אפייה על תבנית, ושמנו אותו.
    5. צרו לביבות מהתערובת והניחו בתבנית.
    6. אפו כרבע שעה, ולאחר מכן הפכו את הלביבות לצד השני ואפו במשך כ-12 דקות נוספות.

  • גרסה זו אינה מכילה תפוחי אדמה ולכן דלה בפחמימות, וכנראה שמספר לביבות לא יגרמו לעלייה משמעותית ברמות הסוכר בדם (אלא אם כן הכמות שאוכלים תהיה גדולה). יש לשים לב כי מבחינה קלורית, כמות הקלוריות בכל לביבה די זהה לכמות הקלוריות אשר בפרוסת לחם אחת. התרד מכיל שפע של ויטמינים ומינרלים כמו חומצה פולית, סידן, ברזל, אשלגן וויטמין k.

  • באדיבות עינת מזור בקר, דיאטנית קלינית במרכז DMC

שמור מתכון

מצרכים

  • 300 גרם עלי תרד.
  • בצל גדול קצוץ.
  • 4 שיני שום כתושות.
  • 2 כפות שמן זית.
  • 1 ביצה גדולה או 2 ביצים קטנות.
  • 2 כפות קמח שקדים או קמח חומוס.
  • 100 גרם גבינה צפתית 5% (כחצי קופסה קטנה).
  • 2 פרוסות גבינה צהובה 9% חתוכות לחתיכות קטנות.
  • כפית מלח שטוחה.
  • מעט פלפל שחור – לפי הטעם.