molecules molecules

סופגניות מופחתות פחמימות

לקראת חג החנוכה שבפתח, הכנו עבורכם גרסה קלילה ומזינה יותר לסופגניות, עם כמות פחמימות מופחתת - רק כ-1/5 מכמות הפחמימות במתכון המסורתי. המתכון עבר מספר שדרוגים תזונתיים משמעותיים בהשוואה למקור - כמו שימוש בקמח מלא במקום קמח לבן, יוגורט שמוסיף חלבון וסידן, ורסק תפוחים כתחליף לשמן. בנוסף, הסוכר הוחלף בממתיק טבעי, ויש אפשרות לשדרוג נוסף על ידי שימוש בקמח שקדים להפחתת כמות הפחמימות עוד יותר.

restaurant מתכון לכ- 12 יחידות

ערכים תזונתיים למנה:

  • שומנים 1.7
  • חלבונים 3
  • פחמימות 12
  • קלוריות 92

אופן הכנה

  • 1. חממו את התנור ל-180 מעלות.
    2. ערבבו היטב את כל החומרים עד לקבלת בלילה אחידה.
    3. מלאו תבנית מאפינס משומנת קלות עד 3/4 גובה בכל שקע.
    4. הוסיפו לכל שקע חצי כפית ריבה לייט או חצי קוביית שוקולד מריר.
    5. אפו במשך כ-30 דקות, עד להזהבה.

  • באדיבות עינת מזור-בקר, דיאטנית קלינית במרכז DMC.

שמור מתכון

מצרכים

  • 7 כפות קמח כוסמין מלא
  • 2 ביצים טרופות
  • 1/2 כוס רסק תפוחים טבעי (ללא תוספת סוכר)
  • 250 גרם יוגורט 3% שומן
  • 6 כפיות ממתיק (כמו אריתריטול או סוויטאנגו)
  • תמצית וניל
  • שקית אבקת אפייה
  • 6 כפיות ריבה לייט (ללא תוספת סוכר) או 6 קוביות גדולות של שוקולד מריר 70%